Назад

Цветан Симеонов подписа националното споразумение Първа работа


 • Цветан Симеонов подписа националното споразумение Първа работа


  Председателят на БТПП Цветан Симеонов подписа национално споразумение "Първа работа". Документът е в изпълнение на Националната инициатива "Работа за младите хора в България" 2012 - 2013 г. Чрез документа правителството и национално представителните организации на работодателите и на работниците и служителите се ангажират да работят заедно за изпълнение на инициативи, подкрепящи включването на младите хора на пазара на труда.

  Симеонов сподели, че се надява това да не се превърне в поредния подписан документ без продължение и ще се работи усърдно за реализирането му. Той препоръча на членовете на БТПП, а и на всички български фирми да се възползват от тази възможност, тъй като българските младежи показват отлични качества и заслужават да извлекат полза от тази програма.


  Опета и практиката практиката на БТПП с Бюрата по труда показва, че процедурите вече се развиват по-бързо, а средствата се възстановяват навреме. 

  Палатата вече дава пример, тъй като за втори път ще назначава хора на стажантска позиция, които фактически представляват 3% от заетите в Палата. От дълго време практиката на Търговската палата е да наема стажанти, учащи и скоро завършили, с цел да обучи младите хора да работят по проекти.

  Палатата ще направи необходимото информацията да достигне до своите 52 хил фирми-членове, с намерението, че освен ще се възползват от възможността, много млади хора да намерят и след стажа своите постоянни работни места. 

  Всяка информация, свързана с програмата, включително тази от Министерство на труда и социалната политика и Бюрата по труда ще бъде обявена сайта на Палата, както и ще осигури първоначална консултантска помощ.
  Заинтересованите лица могат да се обърнат към Бюро „Европейска интеграция и европейски проекти“ на БТПП. За контакти: 02-8117 508

  Линк

Назад