Назад

БТПП със споразумение за сътрудничество с Китайския съвет за насърчаване на международната търговия


 • БТПП със споразумение за сътрудничество с Китайския съвет за насърчаване на международната търговия
   
  Българската търговско-промишлена палата бе домакин на бизнес срещи с китайски фирми от провинция Ляонин. Представители на Китайския съвет за насърчаване на международната търговия в Далиан също бяха сред официалните гости. Бизнес срещите бяха открити от председателя на БТПП, който подчерта, че китайските делегации са сред най-активните в търсенето на икономическо сътрудничество с България.

  Лу Юнмин, търговски съветник в Посолството на К.Н.Р. у нас, приветства китайската бизнес делегация с ръководител Ли Божоу. Той изтъкна преимуществата на България като инвестиционна дестинация - благоприятното географско положение, политическа и икономическа стабилност.
   
  Ли Божоу, председател на Китайския съвет за насърчаване на международната търговия, запозна аудиторията с икономиката на Далиан, важен морски транспортен и финансов център. Там е концентрирано 60% от корабостроенето на Китай. Чуждестранните компании в Далиан са над 13 300. През 2011 г. преките чуждестранни инвестиции в Далиан достигат 11,012 милиарда долара.
   

  В Далиан се намира първата в Китай зона за икономическо и технологично развитие, както и индустриален парк за високи технологии. Градът е важен туристически център. По време на официалната част на събитието Българската търговско-промишлена палата и Китайския съвет за насърчаване на международната търговия скрепиха отношенията си със споразумение за сътрудничество.

  Линк

Назад