Назад

Тайвански бизнес форум


 • Тайвански бизнес форум  <
   
  Георги Стоев, заместник-председателят на Българска търговско-промишлена палата откри семинар, който е част от Тайванския бизнес форум за срещи с фирми, произвеждащи крепежни елементи, провеждан в Гранд хотел София.

  В своето приветствие той отбеляза, че след подписването на споразумението между БТПП и TAITRA е стимулиран обменът на бизнес делегации. Над 150 тайвански фирми, предимно от сферата на машиностроенето, са посетили България и голяма част от тях са участници в Пловдивския панаир. БТПП очаква присъстващите фирми на днешния семинар да открият нови бизнес партньори, което да доведе до нови делови начинания и развитие на българо-тайванските бизнес отношения.

  Джо Чен, председател на Института на крепежните елементи на Тайван, отбеляза, че България се превръща във все по-индустриална страна, което предполага по-голямо търсене на крепежни елементи, както и по-високи изисквания към тях.

  Той сподели, че това е една малка, но ключова индустрия и същевременно с това Тайван заема пето място в света по производство и качество на крепежни елементи. Останалите четири държави са Китай, САЩ, Япония и Германия. Джо Чен заяви, че страната има доста конкуретни условия на производство, тъй като над 90% от производството на Тайван е предназначено за износ в над 100 държавите в света. За сравнение другите изпреварващи държави разчитат силно на местния пазар.

  Линк

Назад