Назад

Генералният директор на МОТ призова за модернизиране на организацията



 
Днес, в Женева, в рамките на 102-та Международна конференция на труда (МКТ) започва дискусията по доклада на генералния директор на МОТ Гай Райдър. Очаква се специален гост на конференцията да бъде президентката на Малави Джойс Банда. 
 
169 държави са представени на 102-та МКТ от 185 страни-членки на МОТ. Акредитирани за форума са 670 делегата и 3380 съветника. Делегатът, представляващ българските работодатели на конференцията е председателят на БТПП Цветан Симеонов.
 
Генералният директор на МОТ Гай Райдър проведе среща с групата на работодателите днес. Той подчерта, че организацията трябва да отговаря на предизвикателствата на времето и посочи, че е необходимо да се модернизира работата на МОТ, за да постига целите си в новите условия на икономиката. Очакванията са бюджетът на МОТ да се промени към повече прагматични цели.
 
Темите по които се работи в тематичните комитети на конференцията са фокусирани върху демографските проблеми, устойчивото развитие. В рамките на конференцията тече и първоначална дискусия за подобряване на социалния диалог.
 
Очаква се на 14 юни и визита на председателя на Европейския съвет Херман ван Ромпой, който също ще бъде гост на конференцията.
 

 


12.06.2013 г.

Още новини:

Видео:

Назад