Назад

БТПП представи основни познания за правене на бизнес в Япония





Повече от тридесет фирми - представители на бизнеса от секторите: храни, недвижими имоти, ИКТ и други, се включиха в семинар на тема „Как се прави бизнес в Япония“. Главният секретар на Палатата Васил Тодоров откри семинара и отбеляза отличните контакти на БТПП със сродни организации от далечната източна страна - Японската търговска палата, Японската организация за външна търговия – ДЖЕТРО, Търговските палати в Токио, Осака, Нагоя.

Гостуващият експерт - Чиеко Накабаяши, има богат професионален и изследователски опит в ООН, Японската банка за международно коопериране и Японската агенция за международно сътрудничество. Тя преподава мениджмънт в университети и бизнес институти в Белгия, Холандия, Камбоджа и Виетнам; в момента работи като независим експерт към Центъра за индустриално коопериране EU-Japan.

Представена бе обстойна информация относно предизвикателствата при стартиране на бизнес в Япония, особености на местната култура и подходите при комуникация с японските МСП. Направено беше сравнение между европейската и японската бизнес култура, на база на което присъстващите получиха полезни съвети при преговори в Япония. Участниците имаха възможността да обменят опит и контакти както помежду си, така и с гост лектора.

С оглед големия интерес от страна на бизнеса по темата, Enterprise Europe Network към БТПП ще продължи да организира семинари на сходни теми, които да подпомагат българските предприятия в интерес на техните бизнес отношения както с партньори от Европа, така и с трети страни.

За повече информация: Европейски иновационен и информационен център, тел. 02/8117 525, 515, 505, e-mail: een@bcci.bg


29.09.2017 г.

Още новини:

Видео:

Назад