Назад

Почти година за включване към елмрежата


 • Publics.bg: България е на 147-о място по включване на нови предприятия към електрическата мрежа


  Според БТПП присъединяването на нови фирми отнема 262 дни
   

  България заема 147-о място по включване на нови предприятия към електрическата мрежа на страната, според оценка на Световната банка. Това се превръща в тенденция и затруднява развитието на бизнеса, предупредиха работодатели, предава БНР.

  Преди 5 години присъединяването към електрическата мрежа на новите предприятия у нас е отнемало 130 дни. През миналата година затова вече са били необходими 262 дни, т. е. за периода срокът е почти удвоен, коментира председателят на Българската търговско-промишлена палата Цветан Симеонов пред БНР. 
   
  "В класацията на Световната банка по правене на бизнес България, от 190 страни в света, участващи в тази класация, се намира на 147-о място. Срамно положение за една държава-членка на Европейския съюз. Няма изключение за бързо включване и лесно, без тормоз", коментира той. 

   


  Линк

 • Bnr.bg: България е на 147-о място по включване на нови предприятия към електрическата мрежа


  Цветан Симеонов: Срамно положение за една държава от ЕС

  България заема 147-о място по включване на нови предприятия към електрическата мрежа на страната, според оценка на Световната банка. Това се превръща в тенденция и затруднява развитието на бизнеса, предупредиха работодатели.

  Преди 5 години присъединяването към електрическата мрежа на новите предприятия у нас е отнемало 130 дни. През миналата година затова вече са били необходими 262 дни, тест за периода срокът е почти удвоен, коментира председателят на Българската търговско-промишлена палата Цветан Симеонов:

  "В класацията на Световната банка по правене на бизнес България, от 190 страни в света, участващи в тази класация, се намира на 147-о място. Срамно положение за една държава-членка на Европейския съюз. Няма изключение за бързо включване и лесно, без тормоз".

   


  Линк

 • Big5.bg: На 147-о място сме по включване на нови предприятия към електрическата мрежа според Световната банка


  Преди 5 години присъединяването към мрежата на нови предприятия е отнемало 130 дни, а през 2018 година – 262 дни. Шефът на БТПП: Срамно положение за една държава от ЕС

  България заема 147-о място по включване на нови предприятия към електрическата мрежа на страната, според оценка на Световната банка. Това се превръща в тенденция и затруднява развитието на бизнеса, предупредиха работодатели.
  Преди 5 години присъединяването към електрическата мрежа на новите предприятия у нас е отнемало 130 дни. През миналата година затова вече са били необходими 262 дни, тест за периода срокът е почти удвоен, коментира председателят на Българската търговско-промишлена палата (БТПП) Цветан Симеонов.
  "В класацията на Световната банка по правене на бизнес България, от 190 страни в света, участващи в тази класация, се намира на 147-о място. Срамно положение за една държава-членка на Европейския съюз. Няма изключение за бързо включване и лесно, без тормоз", коментира председателят на БТПП, цитиран от БНР.

  Линк

 • Телеграф: 23.01.2019 г., стр. 14: Почти година за включване към елмрежата


  Почти година е срокът за включване на предприятие към електрическата мрежа у нас.
  Това поставя България на 147-о място в света, сочат данни на Световната банка, цитирани от Българската търговско-промишлена палата. Това се превръща в тенденция и затруднява развитието на бизнеса, предупредиха работодатели.
  Преди 5 години присъединяването към електрическата мрежа на новите предприятия у нас е отнемало 130 дни. През миналата година затова вече са били необходими 262 дни, тест за периода срокът е почти удвоен, коментира председателят на БТПП Цветан Симеонов: „В класацията на Световната банка по правене на бизнес от 190 страни в света, участващи в тази класация, България се намира на 147-о място. Срамно положение за една държава-членка на Европейския съюз", каза Симеонов.


  Линк

Назад