Назад

Представителите на бизнеса се разделиха в позициите си за отлагането на промените в Закона за горивата


 • Bnr.bg: Представителите на бизнеса се разделиха в позициите си за отлагането на промените в Закона за горивата


  Представителите на бизнеса се разделиха в позициите си дали трябва да бъде отложено с половин година влизането в сила на промените в Закона на горивата. Предложението на правителството за отлагане бе подкрепено от работодателите от КРИБ, Българската търговско-промишлена палата и Асоциацията на индустриалния капитал в България, чийто председател Васил Велев каза за "Хоризонт":

  "Сивата икономика трябва да бъде изсветлена. Трябва да се съберат данъци от нея, а не да се убие конкуренцията и по този начин да се вдигнат цените и да се влоши качеството. Това е принципна позиция, срещу която много трудно някой, някъде може да възрази. Това е принцип и в ЕС: мисли първо за малките".

  Срещу отлагането на закона се обявиха Стопанската камара и Българската петролна и газова асоциация. В интервю за "Хоризонт" председателят на асоциацията Андрей Делчев посочи:

  "Идеята, че закон, който е насочен основно за борба със сивия сектор и със изсветляване на играчите на секторна търговия с горива, се отлага по причини, които биха могли да бъдат решени по друг, много по-лесен начин, е смущаваща".

  Заради Закона за горивата Българската петролна и газова асоциация напусна КРИБ и е поискала среща с премиера Бойко Борисов. Предстои парламентът да вземе окончателното решение дали влизането в сила на нормативния акт да бъде отложено.


  Линк

 • Bgonair.bg: БСК и БТПП в подкрепа на българските шофьори


  БСК и БТПП подкрепят българските превозвачи. Заместник-председателят на Камарата Камен Колев и главният секретар на Палатата Васил Тодоров се обявиха против текстовете, които според тях ще фалират голяма част от превозвачите у нас.

  Колев и Тодоров коментираха цифри за забавените плащания между фирмите у нас. По данни на Евростат те касаят около 12 на сто от бизнеса.

   


  Линк

Назад