Начало
Мероприятия:

Тема: Виртуална бизнес среща България - Ирак

Дата: 16-06-2021

Организатор: БТПП, ТП Багдад, СТИВ Ербил

Анотация:

онлайн събитие за насърчаване икономическото сътрудничество между България и Ирак. Събитието ще се проведе в електронна среда на 16 юни 2021 г. от 11.00 ч. Ще бъде представена актуална информация за икономическите отношения между двете страни, както и ще насочи към секторите с потенциал във взаимната търговия и инвестиции.

Фирмите от Ирак са заявили интереси в следните области: търговия, козметична промишленост, хранително-вкусова промишленост, машини и съоръжения за хранително-вкусовата промишленост, фармацевтична индустрия, информационни и комуникационни технологии, селско стопанство, строителство, лека промишленост – облекла и текстилни изделия, машиностроене, енергетика и електротехника.

Република Ирак бе сред традиционните външноикономически партньор на Република България. В периода 2011-2013 г. двустранната търговия бележи значителен ръст, но от тогава има тенденция към намаляване. Стокообменът ни с Република Ирак през първите 6 месеца на 2020 г. възлиза на 19,6 млн. щ.д. от които износ 19,4 млн. и много скромен внос. Наблюдава се спад в двустранната търговия заради пандемията

Онлайн събитието е подходящо за: български фирми и предприемачи, които желаят да проучат иракския пазар, да разширят контактите си с местни институции и компании, да намерят бъдещи партньори. Работен език на събитието: английски език.

При интерес за участие моля да се регистрирате тук:  https://forms.gle/toerHEhLSB7MDuEw8  до 14.06.2021. Потвърдилите участници ще получат линк за свързване в Zoom и инструкции за ползване. 

Информация
Програма
Регистрация