Начало
Мероприятия:

Тема: Виртуална бизнес среща България - Украйна

Дата: 13-05-2021

Организатор: БТПП, УТПП

Анотация:

Българската търговско- промишлена палата и Украинската търговско-промишлена палата организират онлайн събитие за насърчаване икономическото сътрудничество между България и Украйна. Събитието ще се проведе в електронна среда на 13 май 2021 г. от 10.00 ч. Ще бъде представена актуална информация за икономическите отношения между двете страни, както и ще насочи към секторите с потенциал във взаимната търговия и инвестиции. Събитието се координира със съдействието на Службата по търговско-икономически въпроси към Посолството на България в Киев.

През първото полугодие на 2020 г., въпреки негативната тенденция в световен мащаб, обемът на стокообмена с Украйна нараства с почти 20%  до 480 млн. щ.д. България изнася за Украйна основно минерални или химични азотни торове, нефтени масла, медикаменти, повърхностно активни органични вещества, машини за подготовка или преработване на тютюн, електрически бойлери и бързовари, хлебарски, тестени и сладкарски продукти, огнеупорни тухли или плочки, механични машини или апарати, товарни автомобилни превозни средства, машини за почистване, сортиране или пресяване на зърна и др. От Украйна в България се внасят полупродукти от желязо или от нелегирани стомани, амоняк, плоско валцувани продукти от желязо, части за превозни средства, слънчогледово и други растителни масла и др.

Онлайн събитието е подходящо за: български фирми и предприемачи, които желаят да проучат украинския пазар, да разширят контактите си с местни институции и компании, да намерят бъдещи партньори. Работен език на събитието: руски език.

При интерес за участие моля да се регистрирате тук:  https://forms.gle/CY84L5kAaRuxzPfB9  до 12.05.2021 г. Потвърдилите участници ще получат линк за свързване в Zoom.

Информация
Програма
Регистрация