Начало
Мероприятия:





Тема: Представяне на Международната банка за икономическо сътрудничество

Дата: 10-03-2020

Организатор: БТПП, Съвет по инвестиции

Анотация:

УВАЖАЕМИ ГОСПОЖИ И ГОСПОДА,

Българската търговско-промишлена палата и Съветът по инвестиции към БТПП, от името на  Международната банка за икономическо сътрудничество, имат удоволствието да Ви поканят да вземете участие в представяне на Международната банка за икономическо сътрудничество /МБИС/, което ще се състои на 17 март 2020 г. /вторник/ от 10.00 ч. в Гранд хотел София.

Международната банка за икономическо сътрудничество http://en.ibec.int/ е международна финансова институция с над 55 годишна история. Дейността й се осъществява в съответствие с междуправителствено Споразумение за организацията и дейността на МБИС /регистрирано в Секретариата на ООН на 20 август 1964 г./, както и с приетия Устав.

Страните-членки на банката са: България, Виетнам, Монголия, Полша, Русия, Румъния, Словакия и Чехия.

Основната цел на МБИС е да подпомага държавите членки при осъществяване на търговски операции посредством установяване на икономически връзки между организации (кредитни институции и компании)  от тези страни и предоставянето на пълен пакет от банкови услуги. Приоритетните направления в дейността на МБИС са операциите за търговско финансиране, целево финансиране за подкрепа на операции по внос и износ между държавите членки, включително операции с трети държави,  национални търговски операции, кредитиране на корпоративни клиенти (включващо и синдикирани заеми) и обслужване на контрагенти, предимно от страните-членки на банката. МБИС оказва съдействие и за създаването на акционерни дружества, локализиране на производство или инфраструктурна дейност, участие в енергийни и други проекти и програми.

МБИС може да действа като универсален финансов контрагент за износителя и вносителя едновременно, при условие че партньорите са резиденти на държави членки на банката. МБИС разполага с широка мрежа от банки-кореспонденти в страните-членки, както и в други държави, като Беларус, Армения, Казахстан, Узбекистан, Китай.

При интерес, можете да потвърдите своето присъствие на събитието на e-mail: g.dimitrova@bcci.bg, тел.: +359 2 8117 489 или да се регистрирате избирайки бутон регистрация по-долу до 12 март 2020 г.

 

Информация
Програма
Регистрация