Начало
Мероприятия:

Тема: Двустранни бизнес срещи със словашки компании, 21.05.2019г., БТПП

Дата: 21-05-2019

Организатор: Дирекция МС и МО,БТПП

Анотация:

УВАЖАЕМи Госпожи и господа,

 

Българската търговско-промишлена палата има удоволствието да Ви покани на двустранни бизнес срещи със словашки компании, организирани съвместно с регионалната търговска палата на гр. Търнава, Словакия и Посолството на Словакия в София. Събитието ще се проведе в сградата на БТПП на ул „Искър” 9, гр. София, ет.1, зала А, на 21 май 2019г. от 10.00ч.

По данни на Министерството на икономиката относно двустранния стокообмен България – Словакия през първите девет месеца на 2018 г. износът е 152.099 млн. евро, (увеличение с 2.7%). Вносът е 286.789 млн. евро. Стокообменът възлиза на 438.888 млн. евро. По отношение на вноса от Словакия продължават да преобладават стоките, за които не съществува или е в ограничени размери подобно производство в България. В тази група влизат основно LCD телевизорите на компаниите “Самсунг”, „Филипс” и “Сони”, произведени в Словакия и друга битова техника, пътнически автомобили и авточасти, електро- и техническо оборудване, офис хартия и др.

Освен официалната част се предвиждат двустранни срещи, като словашката делегация ще бъде представена от фирми в секторите: автомобилна индустрия, машиностроене, металообработващи машини, метрология, производство на бои, стоманени бетонни стълбове и др.

При интерес за участие във форума, моля в срок до 14 май /вторник/ да изпратите попълнена регистрационна форма на и-мейл irelations@bcci.bg . Участието в срещата е безплатно. Работен език – английски.

За повече информация: Дирекция „Международно сътрудничество и международни организации”, БТПП, тел. 02/8117 421, 8117 494.

 

 

С уважение,

 

ЦВЕТАН СИМЕОНОВ

Председател на УС на БТПП 

Информация
Програма
Регистрация