Начало
Мероприятия:





Тема: Европейски парламент на предприятията

Дата: 14-11-2023

Организатор: Европалати, ЕП, БТПП

Анотация:

Българската търговско-промишлена палата има удоволствието да Ви покани да вземете участие в предстоящото издание на Европейски парламент на предприятията /ЕПП/, което ще се проведе на 14 ноември 2023 г. в Пленарната зала на Европейския Парламент в Брюксел. Събитието се организира от Асоциацията на Европейските търговско-промишлени палати /ЕВРОПАЛАТИ/ на всеки две години и дава възможност на бизнес обществото да  участва в европейски дебат по актуални и жизненоважни за бизнеса теми, както и да контактува пряко с представителите на Европейските институции.

EПП има за цел да свърже европейските институции и предприемачите - движещата сила на икономическия растеж. Събитието възпроизвежда една парламентарна сесия и прилага на практика „икономическата демокрация“ с участието на предприемачи и представители на  търговско-промишлените палати от Европа.

По време на ЕПП представители на деловите среди от всички европейски страни имат възможност да изразят мнение по ключови бизнес теми: енергетика, търговия, умения. Програмата на събитието позволява на представителите на бизнеса от страните членки на ЕС да застанат лице в лице с тези, които взимат решения в Европейския Парламент и Европейската Комисия, а депутатите да чуят от източника приоритетите за икономическото развитие на ЕС и да ги дискутират. Видео на събитието вижте тук.

България има право да участва със 17 представители, съгласно броя на членовете на Европейския парламент от нашата страна. Събитието се провежда в залата на Европейския парламент в Брюксел. Очаква се да участват и компании от страните, не членки на ЕС, както и гости и официални лица.

Участниците в ЕПП ще обсъждат и гласуват по теми, определени след сравнение на политическите приоритети за 2023 г. на Европейската комисия и Европейския парламент: енергетика, умения, търговия.

Отправяме покана за Вашето участие в тазгодишното издание на Европейския парламент на предприятията. Вярваме, че от позицията на своя сектор и бизнес можете да споделите опит и да направите полезни предложения за подобряване икономическата среда и бизнес сътрудничество в ЕС.

Заинтересованите за участие представители на бизнеса могат да потвърдят като попълнят и изпратят регистрационна форма най-късно до 26 октомври /четвъртък/ 2023 г. на e-mail: g.dimitrova@bcci.bg и заплатят такса 1236 евро, която включва самолетен билет София – Брюксел – София, една нощувка в 4 звезден хотел, вечеря, вътрешен транспорт, застраховка, организационни разходи и ДДС.

При необходимост от допълнителна информация, можете да се свържете с БТПП, дирекция Международно сътрудничество и международни организации, тел.: 02 8117 489, 02 8117 494.

Приложение: информация за участие, проекто – програма

Информация
Програма
Регистрация