Начало
Мероприятия:

Тема: търговска мисия на тема "Sourcing From Türkiye"

Дата: 30-11-2022

Организатор: БТПП, Търговски отдел на Посолството на Турция

Анотация:

Българската търговско-промишлена палата информира, че заедно с Търговската секция на Посолство на Република Турция в София се подготвя търговска мисия на тема "Sourcing From Türkiye" в периода 30 ноември - 1 декември 2022 г. в Истанбул, Турция.

Турция и България са значими търговски партньори. Едни от най-важните показатели за това са: търговският стокообмен, доближаващ 6,5 милиарда долара, инвестициите на турските фирми в България и заетостта, която те осигуряват. Турция е пета сред страните, за които България изнася най-много и трета сред страните, от които тя внася най-много. Същевременно, Турция е най-големият търговски партньор на България, извън страните от Европейския съюз.

През 2021 г. турският износ за България се е увеличил с 50 %, а през първите осем месеца на 2022 г. - с 38 %. Търговската секция на посолството на Република Турция отбалязва, че се наблюдава значителен ръст на запитванията за доставки от Турция за България.

Параметрите на търговската мисия са следните:

  • Мероприятието ще бъде организирано под патронажа на Министерството на търговията на Република Турция, със сътрудничеството между Търговската секция при Посолството на Република Турция и Българско-турската търговско-индустриална камара (BULTİŞAD), както и с подкрепата на БТПП
  • Ще обхваща всички браншове, като особено ще наблегне на: строителни материали, хартия, мебели, текстил, енергетика, опаковки, химически продукти, медицински изделия, храни и пресни плодове и зеленчуци

В рамките на събитието, разходите по настаняването, както и трансферите в страната ще се поемат от  Министерството на търговията на Република Турция. За целите на предварителната подготовка на събитието и уточняване на града, където мероприятието ще бъде проведено, браншовете и фирмите-участнички от турска страна, възниква необходимост от информация за фирмите от България, които имат желание да участват.

Отправяме покана, компаниите, които проявяват предварителен интерес, да заявят участие тук: https://forms.gle/Uc1uyNzEhPyM59zC8 или на електронна поща в БТПП  g.dimitrova@bcci.bg в срок до 17 октомври 2022 година.

Информация
Програма
Регистрация