Национална изложба на Русия

НАЦИОНАЛНАТА ИЗЛОЖБА НА РУСИЯ
8-12 октомври 2008 г.
гр. София, Република България
Inter Expo Cente
r

 


От 8 до 12 октомври 2008 година в гр. София (България) в изложбено-конгресен комплекс «Интер Експо Център» ще се състои Националната изложба на Русия.

Изложбата е организирана в рамките на мероприятията на Годината на Русия в България и е насочена да представи икономическите и хуманитарните аспекти на сътрудничество на двете държави и двата народа.

Девиз на изложбата: "Русия и България: новите перспективи за сътрудничество".
Организатор на изложбата : Министерство на промишлеността и търговията на Руската Федерация.
Изложбен оператор : Отворено акционерно дружество "Държавно акционерно дружество "Общоруския изложбен център" ("ДАД ВВЦ")

Цел на изложбата : Съдействие за по-нататъшното развитие и укрепване на търговско-икономическите връзки между Русия и България, диверсификация на формите и насоките на руско-българското икономическо сътрудничество, разширяване на сътрудничеството в социално-хуманитарната област, укрепване на деловите и културните връзки между двете страни.

Тематични направления на изложбата : Атомна и класическа енергетика, петролно-газов комплекс, металургия и машиностроене, химическа промишленост, дърводелска и целулозно-хартиена промишленост, транспорт, лека промишленост, селско стопанство и хранителна промишленост, екология, високи научни технологии, електрическа промишленост, военнопромишлен комплекс, информационни технологии и средства за телекомуникация, здравеопазване и медицина, образование, туризм, художествени занаяти и сувенирна продукция.

Националната изложба на Русия ще заеме площ от около 5000 кв. м. Експозицията ще се състои от уводния раздел "Съвременна Русия", където ще е представена информацията за стратегията и тенденциите на икономическото развитие на страната, раздела "Иновации и високи технологии", където ще е представен научно-промишления и иновационния потенциал, а също така и от раздела "Произведено в Русия", в рамките на който руските производители се готвят да представят промишлени и потребителски стоки, които се търсят на българския пазар.

При съдействието на Съюза на московските архитекти и списанието "Технологии на строителство" ще бъде организирана голяма експозиция "Архитектура на новата Русия", която ще разкаже както за исторически паметници, така и за актуални направления в развитието на архитектурна и градостроителна дейност в Русия.

На изложбата ще бъдат представени 12 колективни експозиции на региони на Руската Федерация, включвайки следните региони: Чувашска Република, Красноярски край, Брянска област, Ленинградска област, Пензенска област, Ростовска област, Самарска област, Свердловска област, Уляновска и Челябинска област, гр. Санкт-Петербург, Ханти-Мансийски автономен окръг – Югра.

Своята продукция, иновации и технологии ще представят следните руски предприятия: НТЦ "ГраНаТ" ООД, "Институт на приложната нанотехнология" ЗАД, Московски институт на стомана и сплави, "ФСК "Мостгеоцентър" ООД, "НПК "УРАЛвагонзавод" АД и други. Цялата гама на съвременна автобусна техника от всички класове и назначения, произведена от водещи руски производители, ще представи най-голямата в тази сфера руска компания – "ЦТД "Руски автобуси" ООД. "Челябински тракторен завод – УРАЛТРАК" ООД ще покаже промишлени трактори от общо назначение с голямо количество модификации и комплектуващи части, предназначени за използване в промишлеността, строителството и селското стопанство, на различни почви и във всички климатически зони.

Един от най-главните в сферата на икономическото взаимодействие между Русия и България е въпросът за енергетическото сътрудничество. В тази връзка големите руски дружества затворено акционерно дружество "Атомстройекспорт", федерално държавно унитарно предприятие "Атоменергопроект" и отворено акционерно дружество "Атоменергопром" ще представят в рамките на изложбата целия цикъл на дейността в сферата на ядрената енергетика, започвайки от добива на уран и завършвайки със строителството на усъвършенствани реакторни установки от последно поколение.

В рамките на деловата програма на изложбата е предвидено провеждането на следните значими мероприятия:

  • Конференция "Икономическото сътрудничество между Русия и България – нови перспективи";
  • Кръгла маса "Дребни иновационни дружества, големия бизнес и корпорации. Иновационното взаимодействие";
  • Кръгла маса "Възобновяване на пасажерското движение и перспективи на формирането на транспортна мрежа в Азовско-Черноморския регион във връзка с изход на Средиземно море";
  • Кръгла маса "Сътрудничество между Русия и България при строителството на атомни централи".

Планират се презентации на икономическия потенциал на руските региони, а също така и на иновационните проекти и най-новите разработки на руските предприятия в областта на високите технологии.

Изложбата предвижда голяма програма на културните мероприятия, в които ще вземат участие регионални професионални творчески колективи, художници, майстори на приложно изкуство и художествени занаяти.

Проекто-програма на изложбата
Списък на изложителите
Списък на участниците от Санкт Петербург
Списък на участниците от област Липецк
Списък на участниците от област Самара

В рамките на програма "Партньор", Националната изложба на Русия планират да посетят около 5 хиляди специалисти. Организирани в рамките на тази програма двустранни срещи ще подпомагат за създаване на максимално благоприятни условия за делови преговори и завързване на партньорски връзки между българските предприемачи и руските дружества, които са заинтересовани от взаимоизгодно сътрудничество.

Пресцентър "ДАД ВВЦ"
Тел.: (499) 760 -2414, (495) 748 -3405
E-mail: press-vvc@mail.ru
www.vvcentre.ru

 

 

Back   HOME

29 септември 2008 г.