ТПП-Враца участва в проект за стимулиране участието на МСП в европейските обществени поръчки

Търговско-промишлена палата - Враца участва в проект за стимулиране участието на МСП в европейските обществени поръчки. Проектът, финансиран от Европейския регионален фонд за развитие и реализиран от програмата INTERREG IVC, се съфинансира от участващите партньори от Румъния, Унгария, България, Чехия, Полша, Дания, Франция, Италия и Португалия.

Пазарът на обществени поръчки е конкурентен и специализиран, но отнема много време на МСП да се ориентират, поради което те не се възползват пълноценно от тях. Основните дейности по проекта са насочени към улесняване тяхното присъствие на този пазар.

На последната среща на 11-те партньора през м. октомври т.г. в Брюксел, беше поставен акцент върху „Зелените” обществени поръчки. Те се дефинират като процедура, чрез която обществените органи се стремят да придобият продукти, услуги и строителни работи, с намалено въздействие върху околната среда през целия им жизнен цикъл.

Търсенето на екологични продукти и услуги от страна на публичните органи и МСП може да стимулира бизнеса в разработването на екологосъобразни технологии, да въздейства на тенденциите в производството и потреблението.

Представители на Търговско-промишлена палата – Враца участваха на 17 ноември т.г. в Националната конференция “Ползите от възлагане на зелени обществени поръчки”, където представиха проект EuroPROC (повече за конференцията тук).

Екипът на Търговско-промишлена палата - Враца е на разположение за допълнителна информация на: тел.: 092 66 02 71, e-mail: cci-vr@online.bg.

Посетете сайта на проекта: www.europroc.eu.

 

 

Back   HOME

25 ноември 2009 г.