Предложения от обръщението,
които не намират място в Предизборната програма на Коалиция за България

  1. Аргументираност и обоснованост при определяне на размера на държавните и общински такси.
  2. Съкращаване на срока за възстановяване на данъчния кредит по ЗДДС до 15 дни при регламентирана възможност за възстановяване на данъчния кредит, независимо от данъчната ревизия.
  3. Задължителна регистрация по ЗДДС на всички стопански субекти.
  4. Насърчаване на доброволното осигуряване на работниците и служителите за сметка на работодателя и работника, чрез признаването за разход на целия размер на осигурителните вноски.
  5. Спиране самоцелното увеличаване броя на административните служители; създаването на нови административни структури да се обвързва с преструктуриране на съществуващите.
  6. Развитие на дълговия пазар и на схемите дълг срещу собственост.
  7. Въвеждане на възможност за изплащане на някои от задълженията към бюджета с непарични платежни средства.
  8. Ускоряване на процедурите по въвеждане на антидъмпингови мита в рамките на ангажиментите ни за либерализация на външната търговия;
  9. Засилване на нетарифните мерки спрямо внасяните стоки с акцент върху тяхното качество и съответствието им със санитарно-хигиенните и ветеринарните изисквания;
  10. Усъвършенстване на законодателството по несъстоятелността и неговото прилагане.
  11. Приемане на Закон за рисковото инвестиране.
  12. Приемане на стратегия за развитие и преструктуриране на производството в субсидирани в страната подотрасли и производства.
  13. Преразглеждане на част от нормите за допустими емисии, на стандартите за качество на околната среда, дължимите такси, глоби и санкции за опазването й и привеждането им в съотвествие с европейките нива, или с преобладаващите равнища за страните от Европейския съюз.
  14. Нормирано решаване на проблема със замърсяванията и екологичните щети, нанесени от предприятия преди тяхната приватизация; нерешаването на този въпрос практически прехвърля от държавата към приватизираните фирми един огромен задбалансов пасив, който спъва тяхното бъдещо развитие.
  15. Насочване на средствата от санкции и такси на Предприятието за управление на дейности за опазване на околната среда към проекти едновременно обслужващи обществения и индустриален сектор.
  16. Създаване на гаранционен фонд за малките и средни предприятия.
  17. Институционализиране и финансиране на национална реклама на типични български продукти.
  18. Разработване на мерки за преодоляване на междуфирмената задлъжнялост.
  19. Подкрепа за създаването на клъстери чрез определяне на целеви бюджетни средства за развитие на инфраструктурата, опазване на околната среда, образованието и квалификацията.
  20. Разработване и приемане на политика за наблюдение и управление на миграционните процеси, чрез създаване на условия нестимулиращи емиграцията на високо образовани млади специалисти, както и за привличане на емигранти като източник на финансови ресурси, организационни умения и “ноу-хау”.
  21. Приемане на законови механизми за управление и контрол на фискалния резерв, държавния дълг и бюджетния излишък.

Back   HOME 5 юли 2005 г.