Предстои бизнес форум България – Турция, 15 април 2009 г.

Държавният министър на Турция по външна търговия Кюршад Тюзмен ще посети България в средата на месец април и ще бъде придружен от многобройна бизнес делегация. Това стана ясно на среща между търговския съветник в посолството на Турция, Четин Йълмаз и зам.председателя на БТПП Цветан Симеонов, състояла се на 30 март 2009 г.

Министър Тюзмен и министърът на икономиката и енергетиката Петър Димитров ще открият семинар на тема Икономическо и търговско сътрудничество между Турция и България на 15 април сутринта в Гранд Хотел София. Семинарът ще бъде последван от двустранни срещи между български и турски бизнесмени. Българската търговско-промишлена палата ще бъде съорганизатор на събитието и ще направи презентация по време на семинара.

Турските фирми ще представляват следните области: строителство и инвестиции в недвижимо имущество; машини и съоръжения; пластмаси и пластмасови изделия, продукти от ПВЦ; хартия и картони, велпапе; пресни, сушени и консервирани плодове, зеленчуци, ядки с черупки, цитрусови плодове; мебели, изделия от дърво и осветителни тела; керамични изделия; железни, стоманени и алуминиеви изделия за домакинството; камъни, мрамор, гипс, цимент; водни и електрически съоръжения; автомобилни и резервни части; текстил, конфекция, кожени изделия и обувки; химически продукти.

On-line регистрация за участие в събитието можете да направите на: http://bcci.bg/payment_bcci/index.php?act=semview&id=81. Участието е безплатно.

За допълнителна информация:

По време на посещението си в България министър Тюзмен ще открие официално и Турски център за търговия в София .

За допълнителна информация:
Бизнес център, БТПП
Тел.: 02 8117 489, 8117 421
Факс: 02 987 32 09
interdpt@bcci.bg

 

 

Back   HOME

30 март 2009 г.