Начало
Мероприятия:





Тема: Обучение: Изготвяне и отчитане на проекти по ОП Иновации и конкурентоспособност

Дата: 01-10-2020

Организатор: БТПП

Анотация:

БТПП организира обучение, на тема: „Изготвяне и отчитане на проекти по ОП Иновации и конкурентоспособност“, което ще се проведе на 5и, 6-ти и 7и октомври 2020г. в сградата на БТПП (зала А) от 13:00 до 17:30 часа.

Целта на обучението е  да Ви запознае с особеностите на ОПИК и тънкостите, свързани с подготовката на проектно предложение, което да Ви даде сигурност, че Вашата фирма има реални шансове да бъде сред бенефициентите по програмата.

Основните теми, които ще бъдат дискутирани по време на обучението, са разпределени в три панела в рамките на 16 учебни часа (45 мин). Занятията ще се проведат присъствено в зала А  на БТПП (с капацитет за 100 човека), като участниците (максимум 18 души) ще бъдат на отстояние метър и половина, за да гарантираме безопасни условия на работа. Събитието ще се проведе в този формат, тъй като са предвидени упражнения за разботване на проект.

За кого ще бъде полезно обучението?

Събитието е насочено към представители на предприятия, юридически лица или еднолични търговци и други заинтересовани страни, които желаят да разберат повече за програма ОПИК и как да кандидатстват за финансиране. Обучението ще бъде полезно най-вече за фирми, които искат да подготвят/изпълняват проектите си сами, за физически лица или фирми, които искат да се научат да разработват проектни предложения за трети лица.

Учебната програма включва следните теми:

 

  • Видове схеми по ОПИК и техните особености
  • Оценка на допустимостта на кандидатите и проектните идеи (вкл. проучване на свързаност, състояние на затруднение и получени до момента минимални помощи)
  • Анализ на критериите и оценка на шансовете за успех на проекта. Упражнение по темата
  • Изготвяне на план за получаване на теоретичния максимален брой точки
  • Изготвяне на проекта и попълване на формуляра в ИСУН (за пример ще се използва формуляр от тестова процедура за подобряване на производствения капацитет в МСП - https://testeumis2020.government.bg/bg/s/Procedure/Info/f3a07665-fc05-464a-8e6e-f98f1db26bed). Разглеждане на всички части на формуляра с примерен проект
  • Изготвяне на техническа спецификация. Упражнение по темата
  • Подготовка на придружителни документи и подаване на проектно предложение през ИСУН
  • Изготвяне на бизнес план – изходна информация и моделиране на прогнозни данни. Разглеждане на взаимовръзките между параметрите на бизнес плана и индикаторите за изпълнение на проекта (критериите за оценка)
  • Изготвяне на бизнес план – упражнение
  • Изпълнение на проекта. Основни дейности и работа с ИСУН за отчитане на изпълнението
  • Провеждане на процедури за избор на изпълнители в електронна среда (ИСУН)  - изготвяне на тръжни документи (вкл. договор и методика за оценка), оценяване на оферти и сключване на договор
  • Управление на договорите с изпълнителите
  • Подаване на технически и финансови отчети в ИСУН  и приключване на проекта

Участниците трябва да носят собствен лаптоп, който ще е необходим за практическата част. 

Кои са лекторите?

Лектори: Елена Христова и Александър Апостолов – управители на ПРОДЖЕКТА- първата българска фирма, специализирана изключително в областта на консултациите и обучението по управление на проекти. Kлиенти на компанията са големи фирми, банки и други финансови институции, министерства, областни и общински администрации и значителен брой малки и средни предприятия, сред които: АЕЦ Козлудуй ЕАД, Telenor, Vivacom, Sensata, Lukoil, Bulstrad, Доверие, HP, OББ, Банка ДСК и много други.

Каква е цената за участие?

Цена за един представител на фирма: 259 лв.(цена с ДДС).

За преки членове, партньори на БТПП или втори участник от фирма- 175 лв. (цена с ДДС).

 

Местата са ограничени! Побързайте да се регистрирате в срок до 02.10.20г. /петък/.

РЕГИСТРАЦИЯТА Е ЗАТВОРЕНА!

За повече информация:

Европейски иновационен и информационен център

тел: 02/8117 505 /515

een@bcci.bg

 

Информация
Програма
Регистрация