Начало
Мероприятия:





Тема: Представяне на Нов гаранционен инструмент на Европейския инвестиционен фонд за търговско кредитиране в подкрепа на интернационализацията на МСП

Дата: 30-10-2019

Организатор: Съвет за инвестиции, БТПП, ЕИФ

Анотация:

Българската търговско-промишлена палата, Съветът по инвестиции към нея и Европейският инвестиционен фонд Ви канят на представяне на нов гаранционен инструмент за търговско кредитиране в подкрепа на интернационализацията на малкия и среден бизнес в България. Събитието ще се състои на 30 октомври 2019 г. от 14.30 ч. в БТПП, гр. София, ул. Искър 9, етаж 1, зала А.

Европейският инвестиционен фонд (ЕИФ) предоставя финансиране на малки и средни предприятия (МСП) чрез рисков капитал и инструменти за рисково финансиране . Създаденият през 1994 г. фонд работи във всички страни от ЕС, както и в бъдещи членове на Съюза.

Европейският инвестиционен фонд стартира пилотен гаранционен инструмент в България за защита на кредитния риск при дългово финансиране под формата на акредитиви, банкови гаранции, факторинг и други краткосрочни кредитни операции в подкрепа на външно-търговската дейност на малки и средни предприятия. Новият гаранционен продукт ще подпомага развитието на търговското финансиране от страна на българските банки при облекчени кредитни условия за бизнеса.

На събитието г-н Христо Стоянов, мениджър на Европейският Инвестиционен Фонд в България, ще обясни условията за издаването на този вид гаранции и използването им от български банки. По време на срещата бизнесмените ще могат да зададат и конкретни въпроси.

При интерес, моля потвърдете своето присъствие като се регистрирате най-късно до 28 октомври 2019 г. Участието е безплатно.

 

Информация
Програма
Регистрация