Начало
Мероприятия:

Тема: Семинар – “Как се прави бизнес с Бангладеш” 14.06. 2019 г., БТПП

Дата: 14-06-2019

Организатор: Дирекция МС и МО,БТПП

Анотация:

УВАЖАЕМИ госпожи И ГОСПОДА,

Българската търговско-промишлена палата има удоволствието да Ви покани на семинар – Как се прави бизнес с Бангладеш, организиран съвместно с Посолството на Народна република. Бангладеш в Анкара, акредитирано и за България. Събитието ще се проведе на 14 юни 2019 г. в зала А на БТПП (София, ул. Искър 9, ет. 1) от 10:00 ч.

Експерти от Посолството на Бангладеш ще представят пред участниците факти от икономическото развитие на страна, инвестиционния климат, потенциални сектори за взаимодействие между фирми от България и Бангладеш.

Бангладеш е 39-та по големина икономика в света, като в Южна Азия е на второ място, след Индия. Страната се развива много бързо и е оценена от МВФ като ново развиващ се пазар с доход на глава от населението 1 888 щ.д. през 2018 г. и БВП 314 млрд.щ.д.

Най-големите търговски партньори на Бангладеш са ЕС, САЩ, Япония, Индия, Австралия, Китай и страните от Югоизточна Азия /ASEAN/. Страната има силно вътрешно потребление и е въведена програма за либерализация на икономиката. Частният сектор се развива много бързо, особено в секторите текстил, фармацевтична промишленост, корабостроене, металообработка, електроника, енергетика, строителни материали, химическа промишленост, хранително-вкусова промишленост и лека промишленост – кожени изделия.

При интерес за участие във форума, моля в срок до 13 юни 2019 г. да потвърдите на тел. 02 8117 421 или-мейл irelations@bcci.bg. Работният език на форума е английски.

За повече информация, заинтересованите компании могат да се свържат с Дирекция „Международно сътрудничество и международни организации” при БТПП, на телефон 02/8117 421 или 02/8117 497.

Приложение: проекто-програма

С уважение,

ЦВЕТАН СИМЕОНОВ

Председател на БТПП

Информация
Програма
Регистрация