Начало
Мероприятия:





Тема: Бизнес форум в рамките на Инициативата "Три морета", 5-6 юни 2019

Дата: 05-06-2019

Организатор: БТПП, ТПП Словения

Анотация:

Българската търговско-промишлена палата има удоволствието да Ви информира за подготовката на второто издание на бизнес форум в рамките на Инициативата „Три морета“, което ще се проведе в Любляна в периода 5-6 юни тази година при домакинството на Търговско-промишлената палата на Словения. Събитието съпътства срещата на върха на държавните глави на страните от Инициативата „Трите морета“, в която се очаква да вземе участие президентът на Република България Румен Радев.

В инициативата са включени 12 страни – Австрия, България, Хърватска, Чехия, Естония, Унгария, Латвия, Литва, Полша, Румъния, Словакия и Словения, които са разположени между Адриатическо, Балтийско и Черно море. Инициативата „Три морета“ вече проведе три срещи – първа в Дубровник през 2016 г. втора във Варшава през 2017 г. и трета в Букурещ през 2018г.

Основната цел на Инициативата е засилване на икономическите и политически връзки в посока север – юг. От 2018 година се провежда и съпътстващ бизнес форум, който предоставя уникална възможност за установяване на контакти с фирми и институции от 12-те страни, обхванати от Инициативата.

Събитието в Любляна ще се съсредоточи върху четири ключови области: енергетика, инфраструктура, дигитализация и иновации, и ще включва темите за трансатлантическите отношения, сигурността и водните ресурси.

Бизнес форумът ще бъде посетен от над 500 участници от частния сектор и правителствата на държавите от Инициативата „Три морета“. Очаква се още високопоставени представители на институции от ЕС, САЩ и Германия и представители на бизнеса от региона да вземат участие в мероприятието.

В тази връзка отправям покана към заинтересованите фирми за участие в Бизнес форума, организиран от Търговско-промишлената палата на Словения на 5-6 юни 2019г. в гр. Любляна, Словения, съгласно предварителната програма.

Фирмите могат да заявят своето участие в бизнес форума в Любляна в срок до 9 май /четвъртък/, като изпратят попълнена приложената таблица на e-mail: m.markova@bcci.bg.

По отношение на логистиката БТПП ще окаже съдействие за настаняване на участниците във форума в Любляна, резервиране на самолетни билети, трансфери, застраховка.

При въпроси можете да се свържете с БТПП, дирекция Международно сътрудничество и международни организации тел:  02 8117 494, 02 8117 489, e-mail: m.markova@bcci.bg.

 

Информация
Програма
Регистрация