Начало
Мероприятия:





Тема: Бизнес форум, организиран от Съюза на търговско-промишлените палати и стоковите борси на Турция, 17 декември 2018 г., Истанбул

Дата: 17-12-2018

Организатор: TOBB, БТПП

Анотация:

Българската търговско-промишлена палата има удоволствие да отправи покана за участие в предстоящ бизнес форум и двустранни срещи, който ще се проведе на 17 декември 2018 г. в гр. Истанбул. Събитието се организира по повод годишната среща на Асоциацията на балканските палати - АВС при домакинството на Съюза на търговските, промишлените палати и стоковите борси на Турция ТОВВ.

Ключови теми, които ще бъдат обсъдени по време на събитието са: програмата на ЕС за Балканите; инвестиции; дуално обучение; женско предприемачество; цифровизация; търговия. Във форума и двустранните срещи ще вземат участие представители на бизнеса и търговско-промишлените палати от следните страни: Албания, Босна и Херцеговина, България, Гърция, Кипър, Македония, Румъния, Сърбия, Турция, Черна гора.

Турция е неизменно сред водещите търговски партньори както на България, така и на останалите балкански страни, за това потенциалът за разширяване на двустранните отношения е изключително голям. Турските инвестиции в България са в размер на близо 1 млрд. евро за последните 20 години. За последните 10 години само в България са сертифицирани 17 инвестиционни проекти на дружества, чийто капитал е собственост на турски компании. Инвестициите  по тези проекти възлизат на над 350 млн. евро и са разкрили над 2500 нови работни места. Секторите: автомобилна промишленост, машиностроене, електроника и електротехника, информационни и комуникационни технологии,  хранително-вкусова, химическа, текстилна и дървопреработвателна промишленост са сред областите от взаимен интерес в региона.

БТПП констатира засилен интерес на турските фирми към сътрудничество с български партньори и евентуални инвестиции в нашата страна. Освен това, фактът, че турската лира продължава да се обезценява спрямо еврото и щатския долар, води до по-ниска стойност на стоките и услугите от Турция, които са все по-изгодни за европейския потребител.

При интерес за участие, моля потвърдете до 11 декември 2018 г. изпращайки попълнена регистрационна форма на e-mail: interdpt@bcci.bg. По предварителни разчети таксата участие във форума възлиза на 390 евро и включва: самолетен билет София – Истанбул – София, 1 нощувка в 4 звезден хотел, трансфери от и до летището, 1 обяд и 1 вечеря, застраховка, организационна такса.

За допълнителна информация, по повод пътуването и участието във форума можете да се свържете с: Габриела Димитрова, дирекция Международно сътрудничество и международни организации, БТПП, тел.: 02 8117 489, 02 8117 494

Приложение: предварителна програма на форума

Информация
Програма
Регистрация