Начало
Мероприятия:





Тема: Възможност за български стартиращи компании да участват безплатно на Startup-Woche в Дюселдорф, Германия на 11 април 2019 г.

Дата: 11-04-2019

Организатор: Enteprise Europe Netwrok към БТПП и NRW.International GmbH

Анотация:

Северен Рейн-Вестфалия среща Източна Европа и разкрива скрития й потенциал. Пазарите на Източна Европа се развиват и отварят бързо към Запада като се считат за най-бързо растящите икономики в Европа, най-вече след източното разширяване на ЕС. И докато някои държави вече са част от Европейския съюз, други прилагат споразумения за свободна търговия и стимули за инвестиране. Страните от този регион стават популярна дестинация за компаниите в Западна Европа, независимо дали тази страна е България, Полша, Унгария, Украйна или Сърбия. Доказателство за тази тенденция е, че предприемачите от Северен Рейн-Вестфалия все по-често решават да си партнират с Източноевропейски МСП. Тези икономики със сигурност имат какво да предложат на Германия, но и да я научат на нещо. Ниските разходи за труд, специалистите с добра квалификация и географската близост са неща, които говорят от името на стартиращите компании от Източна Европа.

От друга страна, специфичният начин на правене на бизнес, стил на водене на преговори и бизнес етикет обикновено са различни от тези на западните пазари затова форумът в Дюселдорф гледа на различията като на възможност. NRW.International GmbH, домакин на събитието, дава възможността на редица стартъпи да вземат участие и да споделят своите бизнес планове, идеи и проекти. Те ще работят в групи с наставници, за да намерят решения за определени въпроси, които след това ще бъдат представени пред посетителите. Всичко това ще бъде последвано от неформални срещи, които ще послужат като една стабилна основа за започване на нови партньорства. През този ден ще бъдат изследвани теми като енергетиката, мобилност, здравеопазване и "умни" технологии. 

 Събитието е предназначено за стартиращи (старт-ъп) компании. Работният език по време на събитието е английски. Участие: 5 + 20 стартиращи фирми и фирми от Северен Рейн-Вестфалия, 5 студенти от Северен Рейн-Вестфалия и 25 стартиращи фирми от различни европейски страни

Основни теми: енергетиката, мобилността, здравеопазването и "умни" технологии.

Целеви държави: Албания, Армения, Беларус, Босна и Херцеговина, България, Чехия, Хърватия, Естония, Гърция, Грузия, Унгария, Косово, Латвия, Литва, Македония, Черна гора, Молдова, Полша, Румъния, Русия, Сърбия, Словения, Словакия, Турция, Украйна.

Всички кандидати ще трябва да преминат през фаза на подбор. Максималният брой участници от една държава е 5 стартиращи фирми.

Как да се регистрирате за участие: за да се регистрирате, изпратете имейл с фирмен профил до gregor.stolarczyk@nrw-international.de

Важни крайни срокове:

28 февруари 2019 г.: Край на периода на регистрация

8 март 2019 г.: Край на селекционния период и потвърждение за участие

Участието на start-up компании във форума е безплатно, но всички разходи за пътуване, настаняване и храна се поемат от участниците.

Информация
Програма
Регистрация