Информационен форум на тема “Регионален и глобален пазар -свободно движение на хора, стоки и капитали”

4 ноември 2005 г., Ямбол

На 4 ноември 2005 г./петък/ от 9.00 часа в бизнес-залата на хотел "Диана палас" – Ямбол ще се проведе информационен форум на тема “Регионален и глобален пазар – свободно движение на хора, стоки и капитал”.

Водещи лектори и събеседници във форума ще бъдат представители на институции и организации, работещи за развитие на българската и регионалната икономика и за насърчаване на предприемачеството. За участие са поканени и народни представители от Ямболски регион, представители на местните общински и държавни власти.

Във форума ще вземат участие и представители на целевата група по проекта – безработни младежи и девойки, които в момента се обучават в курсовете по стартиране на собствен бизнес, както и млади и успели вече предприемачи от Ямболски регион, които ще споделят своя опит.

Тематиката на форума ще включва:

Участниците в семинара ще получат възможност да поставят свои въпроси и да беседват по темата.

По време на форума ще бъдат връчени дипломи на успешно завършилите с първите от трите групи обучаеми.

Успоредно с форума се организира и изложение на продукти и изделия на успешно работещи младежи предприемачи и фирми, управлявани от младежи в специално изработени щандове по проекта на централния площад в Ямбол.

От пролетта на настоящата година Ямболска Търговско-Промишлена Палата изпълнява проект BG0202.01-YI.4.05 “Младежка бизнес школа – Ямбол 2005” с финансовата подкрепа на ЕС, Програма ФАР "Насърчаване на заетостта сред младежите". Основната цел на проекта е да се постигне по-високо равнище на адаптивността и предприемачеството сред безработните младежи от 24 до 29 години от Ямболски регион чрез стимулиране на предприемачеството и развитие на умения за стартиране и управление на собствен бизнес. Основен модул в проекта е шестмесечно обучение на 45 младеж и девойки от посочената група.

В рамките на този проект се организира и настоящия форум с тематика, която е изключително актуална и в контекста на социално-икономическите процеси, протичащи в региона, страната и Европа.

Back   HOME 1 ноември 2005 г.