Седмица на медиацията в Стара Загора

От 7 до 11 ноември 2005 г. в Стара Загора ще се проведе Седмица на медиацията.

Целта на Седмицата на медиация е да популяризира медиацията сред бизнес средите и гражданите на Стара Загора. Седмицата на медиацията се организира от Център за търговска медиация при Търговско-промишлената палата – Стара Загора с подкрепата на Проекта за реформа в търговското право на Американската агенция за международно развитие.

Центърът за търговска медиация при ТПП-Стара Загора е създаден през април месец т.г. и обединява 14 обучени медиатора. С помощта на Проекта за търговско право и Окръжен съд – Стара Загора бе поставено началото на Програма за насочване на съдебни спорове към медиация. Съдиите от ОС – Стара Загора вече активно насочват спорещите страни към използването на медиация. По време на Седмицата на медиацията в сградата на съда ще бъде разкрито информационно гише. На това гише, служител на Центъра за медиация ще разяснява процедурата на граждани и търговци. Ще бъдат прожектирани филми, които илюстрират конкретни случаи на медиация.

В периода от 7 до 11 ноември ще бъдат организирани и редица срещи за информиране на заинтересованите страни. Основните срещи ще се проведат на следните дати:

Back   HOME 3 ноември 2005 г.