Пакт за младежка заетост

На 19 октомври 2005 г. в Търговско-промишлена камара – Пловдив, се проведе среща с представители на Международната организация на труда, на която присъстваха и представители на “Ригионалната служба по заетостта”, синдикати, обучаващи организации и НПО от Пловдивски регион.

На срещата от страна на МОТ беше представена възможност за реализиране на проект, финансиран от Република Франция, за борба съc социалното изключване и подобряване на перспективите за заетост на безработни младежи на възраст до 29 години.

Целта на проекта е разработване и реализиране на Регионален пакт за младежка заетост в гр. Пловдив. Регионалният пакт за заетост представлява инструмент, одобрен от Европейската комисия и други международни организации, за обединяване на местните социални партньори, регионалната служба по заетостта, областната администрация, крупните фирми, сектор образование и други важни партньори с цел намиране на стратегии за решаване на проблемите с младежката безработицата. Търговско-промишлена камара – Пловдив и НЦПО-Пловдив ще участват активно при обучението, стажуването и трудовата реализация на младежите.

Back   HOME

21 октомври 2005 г.