БЪЛГАРСКА ТЪРГОВСКО-ПРОМИШЛЕНА ПАЛАТА


Приключи проект:
“Българо-гръцки Инфо Бизнес Център (БГИБЦ)”

На официална церемония по повод приключване на изпълнението на договорите по програма ФАР Трансгранично сътрудничество, “Фонд за малки проекти за трансгранично сътрудничество България-Гърция”. Церемонията, която се състоя на 16 ноември на Хасковската търговско-промишлена палата (ХТПП) беше връчен сертификат за успешно приключил проект: “Българо-гръцки Инфо Бизнес Център (БГИБЦ)” от зам. министъра на Министерство на регионалното развитие и благоустройството г-н Белин Моллов.

Основната цел на проекта бе да подпомогне двустранните бизнес контакти между сродни предприятия от Хасковски регион и от регионите Еврос и Родопи в Р. Гърция, чрез създаването на “Българо-гръцки Инфо Бизнес Център (БГИБЦ)”, който е неотменна част от структурата на ХТПП.

В рамките на проекта се осъществиха две бизнес делегации в гр. Солун и гр. Комотини. Проведоха се българо-гръцки бизнес срещи. ХТПП събра актуална информация за фирмите от двата региона и отпечата каталози на български и английски език. Проектът положи основите на перспективно сътрудничество между ХТПП и Областна администрация на Родопи-Еврос. Освен това бе подписан договор за сътрудничество с Палатата на занаятчиите и професоналистите на гр. Комотини.

Back   HOME 22 ноември 2004 г.