БЪЛГАРСКА ТЪРГОВСКО-ПРОМИШЛЕНА ПАЛАТА


Хасковската търговско-промишлена палата подписа договор
за сътрудничество в търговската палата на град Денизли, Турция

След срещи с представители на бизнеса в търговско-промишлените палати в градовете Чанаккале и Селчук на 24 август 2004 г. делегация, организирана от Хасковската търговско-промишлена палата, осъществи третата си поредна среща в рамките на едноседмичната си бизнес-мисия в съседна Турция, този път в град Денизли.

Това бе първа официална среща на представители на Хасковската търговско-промишлена палата с Търговската палата на град Денизли, средище на силен икономически регион.

Силен интерес към представителите на българските фирми проявиха около 60 турски потенциални партньори. Генералният секретар на Палатата Али Риза Текин представи на гостите характера, успехите и стремежите на бизнеса в региона. Срещата завърши с подписването на Споразумение за сътрудничество между председателя на Търговската палата на Денизли Наим Калемчи и зам.-председателя на Хасковската палата Янчо Янев.

На срещата присъстваха председателят на Съвета за външноикономическите връзки на Република Турция DEIK Ялцн Егемен, който е и съпредседател на съвместния Българо-турски бизнес съвет, както и Генералният консул на Република България в Истанбул уско Георгиев.