Новини от ТПП-Враца

 

В периода 7 – 9 ноември, 2011 г. в гр. Крайова, Румъния се проведоха Дни на партньорски и технологичен обмен по проект „Бизнес подкрепящи центрове – пряк път към трансгранично сътрудничество”, MIS-Code; 633, ОП ТГС Румъния-България 2007-2013. В тази бизнес мисия повече от 30 управители и собственици на МСП и НПО от трансграничния регион - Северозападна България и Окръг Долж проведоха много ползотворни срещи за взаимно опознаване и конкретно договаряне на бизнес сътрудничество.

С цел допринасяне за устойчивото икономическо развитие на региона участниците в събитието бяха запознати с основни принципи и начини за бизнес коопериране.

За да се улесни комуникацията между двете страни, за всички срещи беше осигурен превод от страна на водещата организация по проекта Търговско-промишлена палата – Враца.

Изказаното задоволството от страна на целевата група от начина на протичане и от договореното сътрудничество при проведената бизнес мисия пряко допринасят за идентифициране сравнимите положителни страни и предимства на трансграничния регион. Тези резултати радват както нас, ТПП-Враца така и домакините, нашите партньори от Федерация на работодателите в Олтения. Те изцяло съответстват на нашите цели да спомогаме за конкурентоспособността на икономиката.

 

 


11 ноември 2011 г.