Новини от ТПП-Враца

 

Център „Европа директно – Враца“ към ТПП - Враца стартира кампанията „Вътрешен пазар и работа в ЕС“. Цел на кампанията е да насърчи трудовата заетост и мобилност в региона, да допринесе за постигането на поставената в стратегията „Европа 2020“ цел - заетост за 75% от населението на възраст 20-64 години. Целевата група обхваща млади хора, завършили висше образование - търсещи работа, и работодатели от Област Враца.

На 30 август в офиса на Центъра се проведе тренинг на безработни млади хора на тема „Аз съм вашия служител“. 11 младежи придобиха умения да представят себе си по време на интервюта с работодатели, да оформят своя Europass, да търсят информация и работа на страницата на EURES (Европейски портал за професионална мобилност). Инициативата се организира съвместно с Дирекция Бюро по труда - Враца и Националния Europass център, който предостави материали за обучението.

Следващи събития на кампанията:

  1. Организиране на областна информационно-трудова борса „Европейски ден на труда“, на който представители на ЕURES ще представи услугите, които мрежата предоставя на търсещи работа и работодатели - м. септември-октомври 2011 г.
  2. Информационна среща с представители на бизнеса от региона, с цел запознаването им със стратегия „Европа 2020“ и дебат относно регионалните приоритети, в контекста на стратегията - м. октомври-ноември 2011 г.

 

 


30 август 2011 г.