Новини от ТПП-Враца

C:\Documents and Settings\user\Desktop\EUROPROC\INTERREG_IVC_LOGO_JPEG EuroPROC Logo ACC10\EUROPROC_LOGO FINAL.jpg
 
 
Представители на Търговско-промишлена палата – Враца участваха в Междурегионална конференция „Как да се подобри достъпа на малките и средни предприятия до обществени поръчки”. Събитието се проведе на 7 и 8 юли, 2011 г. в Барселона, Испания. Участниците от повече от 10 държави бяха приветствани от г-н Диего Гури, Директор на Център за бизнес интернационализация в организацията домакин ACC 1O – Кнокурентноспособност за Каталуния.
Лектори бяха водещи експерти като д-р Бертран Верт и Симеон Ченев, Европейска Комисия ГД Предприемачество и индустрия, Карина Карильо-Лоеда, ЕК ГД Вътрешен пазар, Жил Гарсия, мениджър за Европа в Световната Банка и други.
Госпожа Илиана Филипова - Изпълнителен Директор на ТПП-Враца бе модератор на кръгла маса за презентиране и дискутиране пилотния опит на организации като Catalonia BIO , Alsace International , EISC Ltd . , Университета в Барселона и други. Конференцията е част от заключителния етап на проект Eur о PROC по програма INTERREG ІVC.

От особен интерес бе обиколката на 22 @ BCN UrbanLab Barcelona Activa – иновативен и мащабен бизнес инкубатор, изграден и съфинасиран от ЕФРР, правителствата на Испания и община Барселона. Сградите са с модернистичен дизайн и покрития улавящи UV лъчите, което спомага за съществено намаляване на разходите за климатизация.

В рамките на събитието се проведоха 4 тематични семинара – Зелени обществени поръчки /ОП/, Социални аспекти в ОП, ОП за Иновации и Електронни ОП. Темите са подробно разработени в наръчника „Управлявай промяната – как новите подходи към обществените поръчки ще създадат нови пазари”. Наръчникът е публикуван на страницата на ТПП-Враца: http://www.cci-vratsa.org/downloads/GuideNewApproaches_euroPROC_BG.pdf

 

 


12 юли 2011 г.