Новини от ТПП - Стара Загора

Сдружение ДЖАЙКА Алумни в България, със съдействието на областния управител на област Стара Загора и Търговско-промишлена палата – Стара Загора, организира семинар на тема „Развитие на балнеологията в България. Японският опит“. Форумът ще се проведе на 30 септември 2011 г. в спа хотел Калиста, Старозагорски минерални бани.

Събитието е под патронажа на посолството на Япония в България и е част от програмата на дните на японската култура в България.

Семинарът има за цел да популяризира опита на Япония в използването на минералните води от местните власти и местния малък и среден бизнес и да представи възможностите за развитие на балнеология, рехабилитация и туризъм в регион с богата култура и история, предизвикващ устойчив интерес от страна на Япония. На територията на Старозагорска област, в община Казанлък се намира един от най-успешните проекти на ДЖАЙКА, свързан с розите и тракийското наследство. В община Нова Загора се извършват дългогодишни археологически проучвания съвместно с Токийския университет.

При откриването приветствие ще поднесе Н.Пр. Макото Ито, извънреден и пълномощен посланик на Япония в България. Поканени са представители на  МРРБ и МИЕТ, които ще изнесат презентации за финансиране на проекти в сферата на туризма.

Участниците в семинара ще имат възможност да преживеят Чайна церемония, представена от сдружение за японска култура Урасенке.

Участието във форума е безплатно.

Желаещите трябва предварително да се регистрират на E-mail: office@chambersz.com


 

Back   HOME

28 септември 2011 г.