Новини от ТПП - Стара Загора

Вицепремиерът и министър на финансите Симеон Дянков се срещна с представители на бизнеса от Стара Загора на 1 септември в залата на хотел Мериан Палас.

Предприемачите от Стара Загора поставиха пред министъра конкретни въпроси и проблеми. Някои от тях бяха свързани с влошената работа на митниците при обслужване на товари от суровини и стоки; политиката на данъчната администрация при ревизии; възможността в България да се намали бюрокрацията и услугите на администрацията да бъдат достъпни по електронен път.

Министър Дянков коментира проблема с измамите с ДДС и източването на данъка чрез сделки по вериги от фирми. Факт е, че за пресичане на измамите с ДДС не се е работило преди правителството на ГЕРБ, каза Симеон Дянков. Едва наскоро проблемите са били дефинирани и се търсят решения. Той обясни, че ограничаването на плащанията в брой и въведената през март 2011 г. мярка фирмите да не могат да се препродават без двумесечна проверка от страна на НАП дали имат задължения, са дали резултати. През 2012 г. промените в данъчното законодателство ще продължат, за да се затворят съществуващи вратички. Предстои да бъде забранена и продажбата на мажоритарни дялове на фирми със задължения към бюджета.



 

Back   HOME

1 септември 2011 г.