Работна среща на партньорите от мрежата ECREIN

Олег Стоилов, председател на УС
на ТПП - Стара Загора и
координатор на мрежата ECREIN
за България, откри форума.
Работна среща на партньорите от мрежата ECREIN - европейски клъстери и региони за екоиновации и инвестиции в екологични дейности, се проведе на 7 и 8 юни 2011 г. в хотел Мериан палас, Стара Загора. Тема на срещата бе „Насърчаване на сектора на екопродукти и екоуслуги“. В първия ден от форума се състоя съвместна сесия на европейските партньори и Регионална екоплатформа – Стара Загора. Област Стара Загора е част от европейската мрежата ECREIN от началото на 2010 г.

Присъстваха представители на администрации и търговски палати от Франция, Англия, България, Германия, Италия, Полша, Румъния, Испания и Швеция.

Обменен беше опит в регионални политики и инструменти за насърчаване на производството и използването на екопродукти и екоуслуги. От българска страна беше представена работната програма на Регионална екоплатформа – Стара Загора, а чуждестранните партньори представиха свои практики и проекти в тази насока. Обсъдиха се възможности за адаптиране на споделените практики според специфичните условия и потребности на партньорските региони, както и общата база данни на фирми от сектора на екопродуктите и екоуслугите, които партньорите създават.

Домакин на следващата среща на партньорите през ноември 2011 г. ще е регион Малополска, Полша.


 

Back   HOME

15 юни 2011 г.