Експерти представиха уникална идентификация на стоки и услуги

Търговско-промишлена палата - Стара Загора беше домакин на семинар „GS1 стандарт за проследимост. Уникална идентификация на стоки и услуги. Баркод символи за кодиране на допълнителна информация“.

В рамките на стандарта са дефинирани отделните етапи от процеса на проследяване. Съобразено с изискванията на бизнес-партньорите и действащата нормативна база са посочени подходящите инструменти от стандартите GS1 за осъществяване на проследимост.

Цвета Братанова, главен експерт към GS1 България постави акцент на фундамента на системата от стандарти GS1, а именно определянето на уникалната идентификация GS1 на продукти, логистични единици, амбалаж, локации и др., и избора на носител за тяхното кодиране в зависимост от различните приложения.

Представен бе GS1 Глобалния стандарт за проследимост и неговата роля при проектиране и внедряване на системи за проследяване в съответствие с изискванията на клиентите, нормативната база, съществуващите добри практики и други световни стандарти.

Участниците в семинара се запознаха с примери за добри практики от приложение на стандартите GS1 при осигуряване на проследимост.

Форумът бе организиран от Българска търговско-промишлена палата и GS1 България.

 

 

Back   HOME

11 май 2011 г.