Експерти представят възможности за финансиране на проекти в областта на ЕЕ и ВЕИ

Tърговско-промишлена палата – Стара Загора и Агенция за регионално икономическо развитие – Стара Загора, в партньорство с ЕнКон Сървисис, официален консултант по кредитни линии на Европейската банка за възстановяване и развитие (ЕБВР) за ЕЕ и ВЕИ, организират форум на тема "Възможности за финансиране на проекти в областта на енергийна ефективност и възобновяеми енергийни източници (ЕЕ и ВЕИ)".

Той ще се проведе на 10 март от 9,00 до 16,30 часа в голямата зала на регионална библиотека Захарий Княжески в Стара Загора. На него ще бъдат представени различни възможности за финансиране, на проекти в областта на ЕЕ и ВЕИ в публичния, частния и гражданския сектори. В рамките на форума ще бъдат разгледани схеми за безвъзмездна финансова помощ на такива проекти по ОП Регионално развитие и ОП Конкурентоспособност. Ще бъдат представени и преференциални кредитни линии за ЕЕ и ВЕИ на ЕБВР, както и специлизирани програми и продукти на други организации и финансови институции.

Участниците ще имат възможност да се срещнат с представители на организаторите, презентаторите, финансови институции, организации и фирми и да получат професионално съдействие за разработване, управление и финансиране на техните проекти за ЕЕ и ВЕИ.

По време на форума ще се проведе информационна изложба за технологии, материали и услуги в сектора на ЕЕ и ВЕИ.

Форумът се осъществява с подкрепата на Областна Администрация Стара Загора и Агенцията за енергийна ефективност.


 

Back   HOME

24 февруари 2011 г.