Новини от Русенска ТИК

„Бяла книга на малките и средни предприятия” беше представена на информационен семинар на 14 октомври 2011 г. в Русе. Форумът беше организиран от Русенската търговско-индустриална камара. Официални гости на събитието бяха и.д. областен управител Петър Даскалов, изп. директор на РТИК Милен Добрев, проф. Овидиу Николеску – председател на Националния съвет за малки и средни предприятия в Румъния, и Флорин Жиану - председател на Асоциацията на младите предприемачи в Румъния и президент на Центъра за консултации и управление на проекти „Европроджект”. Сред участниците в семинара бяха представители на териториалните звена на редица държавни структури, както и на НПО.

Резултатите от направеното проучване сред малките и средни предприятия в трансграничния румънско-български регион са от изключително значение за развитието на икономиките на двете съседни области.

В този смисъл, проучването, което беше представено, ще даде възможност за един по-подробен анализ на състоянието и дейността на малките и средни фирми в трансграничния регион. Данните ще са изключително полезни за очертаване на актуалния икономическия профил на румънско-българския регион.

Статистическият сборник „Бяла книга на МСП” съдържа резултати от проучване, направено сред близо 500 МСП в трансграничния регион Русе – Гюргево. Изданието дава подробна информация за икономическото състояние на региона и за психологическите нагласи и очаквания на предприемачите по отношение развитието на техния бизнес.

 

 

Back   HOME

17 октомври 2011 г.