Информационни срещи по проект „Еко-форс: съвместни действия за екологична отговорност на фирмите от граничния българо-румънски регион”

Русе Информационни срещи по проект „Еко-форс: съвместни действия за екологична отговорност на фирмите от граничния българо-румънски регион” се проведоха в българските градове Русе, Враца и Плевен и в румънските - Крайова, Слатина и Гюргево.

Проектът се осъществява по Програма за трансгранично сътрудничество Румъния – България 2007 – 2013 от консорциум от пет български и румънски организации, сред които водещ партньор е Русенската търговско-индустриална камара. Останалите организации в консорциума са Българо-румънска търговско-промишлена палата, Сдружение „Общество Идеин” (и двете организации са със седалище в Русе), Асоциация за устойчиво развитие – Слатина и Румънска фондация за екологично действие – Крайова.

Акцент във всяка среща беше презентацията на координатора на проекта Милен Добрев, който разясни в подробности какви услуги и продукти ще бъдат създадени в резултат на проекта и как те ще подобрят изпълнението на екологичната отговорност на фирмите от региона. Бяха представени също целите на Програмата за трансгранично сътрудничество и беше дискутирана темата за европейската териториална политика. На участниците беше разяснено как да се регистрират в двуезичния сайт на проекта, за да ползват неговите богати информационни ресурси.


 

Back   HOME

21 юни 2011 г.