Новини от Русенска ТИК

Стартира подбор за най-добри иновативни идеи и разработки на предприемачи от Трансграничната зона Румъния - България, организиран по проект 2.3-1.2. „ИННОБРИДЖ – Изграждане на трансгранична бизнес мрежа за иновации”. Проектът се изпълнява от Русенската търговско-индустриална камара, в партньорство с Центъра за консултации и управление на проекти – Europroject (Румъния) и Българо-румънската търговско промишлена палата. В подбора могат да вземат участие със собствени иновативни идеи и разработки потенциални предприемачи или предприемачи, чиято иновативна идея е в процес на реализация на пазара. Кандидатите трябва да са от България и/или Румъния и да се нуждаят от специализирана консултантска подкрепа за осъществяване на техните идеи.

След селекция от комисия, от всички подадени формуляри ще бъдат избрани 10 кандидата. Те ще имат възможност да представят своите идеи на Първата годишна международна иновативна конференция в рамките на проекта. Инициативата ще се проведе през месец май 2011 г. в гр. Русе. След представянето си кандидатите ще бъдат оценени и ще бъдат определени най-добрите 3 - 5 иновационни идеи и разработки. Най-добре представилите се ще имат възможност в различните етапи от проекта:

  • да бъдат включени в безплатно интензивно обучение по иновативно предприемачество;
  • да получат безплатна консултантска подкрепа за реализиране на тяхната идея;
  • да получат професионални напътствия в целия процес от развитие на идеята до превръщането й в работещ бизнес.

Краен срок за набиране на формуляри за участие в подбора: 26.04.2011г.

Покана за участие в подбор за иновативни идеи, Формуляр за участие, Критерии и методология за оценка могат да се изтеглят от Интернет сайта на РТИК www.rcci.bg. Формулярите могат да бъдат изпращани на e-mail: projects@rcci.bg или в офиса на камарата - Русе, бул. Фердинанд 3А, ет.1.



 

Back   HOME

13 април 2011 г.