Новини от ТПК-Пловдив

В Търговско-промишлена камара – Пловдив се проведе поредният семинар на Клуба на специалистите по екология. Темата на семинара бе „Закон за енергийната ефективност и неговите изисквания към бизнеса. Възможности за финансиране с програми на Европейския съюз.“

Лекции изнесоха специалисти от ЕвроБул Енерджи ЕООД.

Участващите се запознаха със специфичните изисквания на закона и бе дадена информация по различни казуси

 

V V V

На 25 март 2011 г. в Търговско-промишлена камара – Пловдив се проведе семинар на тема: „Промени, свързани с класификатора на длъжностите, и регистриране на трудови договори“, който бе организиран от Европейският информационен и иновационен център (Enterprise Europe Network) към Камарата съвместно с Клуба на специалиста по човешки ресурси – Пловдив. За лектор бе поканен експерт от Националната агенция по приходите.

Този формат на срещи с представителите на бизнеса и различни държавни институции дава изключително добри резултати. Изясняват се възникнали въпроси, дебатират се казуси, обменя се опит и други. Обратната връзка за институциите, за това какво се случва и какво мисли бизнесът по нормативната уредба, е от голямо значение за тях.

 

V V V

В рамките на инициативата „Мениджър за един ден“, Ангел Хронев, изп. директор на Камарата, прие и предостави възможност в управлението и дейността на Търговско-промишлена камара - Пловдив да участват четирима ученици от Професионална гимназия по хранителни технологии и техника и Национална търговска гимназия - Пловдив.

Европейският информационен и иновационен център (Enterprise Europe Network) към Камарата представи възможностите и услугите, които предлага на младите предприемачи, и предостави голям набор от информационни материали, касаещи дейността и политиките на ЕС.

Чрез тази симулативна трудова борса учениците придобиват и тренират уменията си да се представят и оценяват своята конкурентоспособност, а домакините, от своя страна, направихме мини проучване на млади и перспективни кадри, които да бъдат поканени на стажове и практики.


 

Back   HOME

6 април 2011 г.