Новини от ТПК-Пловдив

Първият в страната Клуб на специалистите по безопасност и здраве при работа, който е в структурата на Търговско-промишлена камара – Пловдив, навърши 13 години от учредяването си.

На организираното по този повод тържество гост бе социалният министър Тотю Младенов. В клуба членуват над 80 специалисти. Интересът към дейността му прехвърли границите на Пловдивска област.



V V V

Европейският информационен и иновационен център (EЕN) към Търговско-промишлена камара – Пловдив, и Клубът на специалиста по човешки ресурси – Пловдив, дадоха старт на новата учебна година. Ръководена от стремежа да подкрепя своите членове и пловдивския бизнес в обучението, обмяната на опит и добри практики, Камарата предоставя безвъзмездно своята база и логистични възможности.

В Клуба на специалиста членуват представители от почти всички отрасли на регионалната икономика.

ЕЕN към ТПК – Пловдив прие Клуба в своята структура.

Първото занятие бе на тема „Потребностите на бизнеса и работното време, ненормирано работно време, извънреден труд, основен и последващ трудов договор, почасова работа и др.”.

V V V

По инициатива на КТ „Подкрепа” – Пловдив и със съдействието на Търговско-промишлена камара – Пловдив, към Дирекция „Регионална служба по заетостта” (ДРСЗ) се учреди Консултативен съвет за тристранно сътрудничество.

Целта на Съвета е да подпомага ДРСЗ - Пловдив при обсъждането на проблеми, идеи и предложения за подобряване обслужването на търсещите работа лица и работодателите и за по-ефективно взаимодействие на социалните партньори на пазара на труда.

Представител на Пловдивската камара в Консултативния съвет е Кирил Тюлев – Управител на Националния център за професионално обучение в системата на БТПП, клон Пловдив.


 

Back   HOME

9 февруари 2011 г.