Новини от Казанлъшка ТПП

БТПП отличи с почетна грамота и плакет Казанлъшката търговско-промишлена палата по повод 20 години от нейното учредяване, за принос при постигане целите и задачите на Палатата. Тържествена сесия по повод юбилея се състоя на 17 октомври 2011 г. в Казанлък.

Председателят на БТПП Цветан Симеонов, председатели на регионални търговско-промишлени палати, представители на деловите среди от региона участваха в тържественото отбелязване на 20-годишния юбилей на Казанлъшката търговско-промишлена палата.

„След 20 години се потвърди смисъла на идеята на БТПП в страната да се създадат самостоятелни регионални палати, работещи в единна система за съдействие и подкрепа на бизнеса“ – каза в словото си председателят на Казанлъшка търговско-промишлена палата Ангел Скендеров.

Той представи конкретни данни за дейността на организацията в помощ на местния бизнес и непрекъснатия стремеж за усъвършенстване и адаптиране на услугите към динамично променящата се икономическа среда. Палатата има авторитета и своето място в бизнес структурата на града. Като представител на работодателите – нейни членове, тя е активен партньор в Общинския съвет за тристранно сътрудничество. Участва в обсъждането на програми по трудовата заетост, програми, насочени към организиране на курсове за преквалификация, програми, свързани с понижаване нивото на безработица, програми по облекчаване условията за започване на работа на лица от рискови групи и възраст.

„Въпреки нашата активност през тези 20 години общинското ръководство почти не се интересуваше от нашата дейност. През тези години Казанлъшката палата е сменила 6 офиса, без да получи помощ или съдействие за обезпечаване на някаква материална база“, констатира Ангел Скендеров. Той се обърна с апел към присъстващите бизнесмени, включени в листите за общински съветници: "Моля, вземете в Общинския съвет присърце проблемите, които ние имаме. Оценете мястото и ролята ни за бизнес-структурата на Казанлък и региона".

Ръководството на КТПП отличи учредители и активни членове с принос за развитието на палатата и за утвърждаване на нейния авторитет.



 

Back   HOME

19 октомври 2011 г.