Специализиран семинар на тема „Безопаснос и здраве при изпълнение на строителни и монтажни работи”

В Кюстендил се проведе Специализиран семинар на тема „Безопаснос и здраве при изпълнение на строителни и монтажни работи”.

Съгласно Закона за здравословни и безопасни условия на труд персоналът, отговорен за тази дейност (длъжностни лица по безопасност и здраве при работа, представители на комитети и групи по условия на труд, длъжностни лица, които провеждат инструктажи по безопасност и здраве при работа, лица, които управляват производствени процеси) трябва да бъде обучаван всяка година и съответно да притежава сертификат за участие в такова специализирано обучение.

Събитието бе организирано от Националния център за професионално обучение в системата на БТПП, клон Кюстендил, и Камарата на строителите в България - Областно представителство Кюстендил.

Участваха представители на над 35 строителни фирми от Кюстендил и региона.

Учебната програма бе изготвена така, че всяко обучено лице, което изпълнява повече от една от функциите по БЗР във фирмата, получи съответен документ за завършено обучение по всяка от тях. Участниците в семинара имаха възможност и за индивидуално консултиране с експерта, водещ обучението.


 

Back   HOME

23 март 2011 г.