Новини от Хасковска ТПП

В Хасково се проведоха 2 семинара на тема "Обучение на работодатели по организация и администриране на бизнеса, фирмена култура и ефективна работна среда, механизми за взаимодействие между работодатели и наети лица, обща рамка на трудовоправните и осигурителните отношения и правни механизми за защита на интересите на работещите". Семинарите се организираха по проект „Повишаване на обществената нетърпимост към неформалната икономика при трудовоправните и осигурителните отношения и превантивни действия за ограничаването й”, изпълняван от БТПП и финансиран от Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси", съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския социален фонд. Първото обучение беше предназначено за работодатели, а второто за заети лица и синдикалисти. В обученията взеха участие по 25 участника, които получиха сертификати. Лектори на семинарите бяха Добрина Проданова – председател на Търговско-промишлена камара – Пловдив, и Мария Динкова – експерт „Бизнес услуги“ в Камарата.

V V V

Янчо Янев – председател на Хасковската търговско-промишлена палата, посети гр. Солун, Гърция по покана на председателя на Гръцката международна бизнес асоциация (SEVE) Александридис Тасос. Визитата бе свързана с участие в работна среща за обсъждане изпълнението на съвместния проект „Market Control”, с договор от м. март 2011 г.

В срещата взе участие и генералният консул на страната ни в Солун - Васил Вълчев, който заяви, че ще съдейства на организациите при реализация на проектите по Европейска програма за териториално сътрудничество Гърция - България (2007-2013).

.

 


26 октомври 2011 г.