Новини от Хасковска ТПП

На 1 октомври 2011 г. в село Субашъ, община Мерич, Р. Турция се проведе конференция по проект с наименование: „Подобряване на селскостопанската промишленост в Узункьопрю“. В нея участва председателят на ХТПП и координатор по проекта Янчо Янев. Проектът стартира на 22 април 2011 г. с водещ изпълнител Търговско-промишлената палата на Узункьопрю и партньори ХТПП и Стокова борса – Узункьопрю.

На конференцията Янчо Янев отбеляза, че селското стопанство е един от водещите отрасли в област Хасково и добрите почвено-климатични условия благоприятстват отглеждането на голямо разнообразие от селскостопански култури.

След конференцията бяха посетени места за отглеждане и обработка на ориз.

Председателят на ХТПП посети и гр. Кешан, където се срещна с областния управител – Ахмет Нариноглу и с координатора по проекти – Тахир Демирел. Обсъдено бе партньорството относно обявената втора покана по Програмата за Трансгранично сътрудничество по ИПП България – Турция 2007-2013 г.

Янчо Янев посети също село Хаджъкйой, където се срещна с кмета – Джевдет Карагьоз и бе обсъдено партньорство по проекти.
.


 


3 октомври 2011 г.