Хасковската търговско-промишлена палата отбеляза 20 години от създаването си

На 17 юни 2011 г. Хасковската търговско-промишлена палата (ХТПП) отбеляза 20 години от създаването си с освещаване на офиса си в гр. Хасково на бул. Раковски, 17.

Отец Антоний от църквата Св. Богородица в Хасково проведе церемонията по освещаването, на която присъстваха: председателят на БТПП Цветан Симеонов, областният управител на област Хасково Ирена Узунова, депутатът Иво Димов, членове на Изпълнителния съвет на БТПП, председатели на регионалните палати, представители на бизнеса от региона и журналисти.

След официалната част се проведе пресконференция, на която Янчо Янев – председател на ХТПП, разказа накратко за учредяването на организацията. Представители на медиите имаха възможност да поставят въпроси на областния управител и на председателя на БТПП.

"В Хасково опитът ми като журналист започна с учредяването на ХТПП, а като адвокат станах свидетел на битката, която палатата водеше за съществуването си", припомни губернаторът Ирена Узунова. Тази структура е необходима и е в помощ на бизнеса, бе категорична тя.

По време на тържеството председателят на БТПП връчи грамота и плакет на Янчо Янев за постигане целите и задачите на БТПП и по случай юбилея на Хасковската палата.

За активно сътрудничество и принос в утвърждаване дейността на ХТПП с почетни дипломи бяха удостоени:

  • Александър Киримов – учредител на ХТПП
  • Недялко Делчев – учредител на ХТПП
  • Митко Цветков – член на УС на ХТПП
  • Минко Ангелов – член на ХТПП.

Ръководството на ХТПП изказа благодарност на своите фирми-членове и всички партньори, без които не би било възможно професионалното израстване и развитие на Хасковската търговско-промишлена палата.


 

Back   HOME

18 юни 2011 г.