Новини от ТПП-Хасково

Хасковската търговско-промишлена палата проведе за седемнадесети пореден път честване на Празника на лозаря Св. Трифон Зарезан.

В събитията, съпътстващи празника, взеха участие народни представители, посланици и търговски съветници към посолства у нас, представители на местната администрация и местния бизнес, на партньорски организации от Великобритания и Турция.

В залата на Областна администрация – Хасково се проведе бизнес форум. Председателят на БТПП Цветан Симеонов представи дейността на Палатата в подкрепа на бизнеса. Дискутирани бяха темите: 

  • Възможности на публично-частно партньорство при изпълнение на европейски проекти
  • Административните бариери пред бизнеса и начини за облекчаването им
  • Усъвършенстване на нормативната уредба и практика в областта на обществените поръчки.

След бизнес форума на официална церемония в Парк-хотел „Европа“ Хасковската търговско-промишлена палата връчи грамоти на фирми и личности за постигнати високи резултати и съдействие за проспериране на българския бизнес.

Гостите на Хасковската палата посетиха лозовите масиви на Винарска изба „Малката звезда” в близост до гр. Харманли, където се състоя празничния водосвет, традиционното зарязване на лозята  и фолклорна програма. 

V V V

На 16 февруари 2011 г. в Областна администрацията – Хасково се проведе информационен ден на тема „Повишаване информираността на работодатели и заети лица за мерки и политики на равнопоставеност на пазара на труда с цел стимулиране на тяхното прилагане“. Събитието се организира по линия на проект „Повишаване на обществената нетърпимост към неформалната икономика при трудовоправните и осигурителните отношения и превантивни действия за ограничаването й“, изпълняван от БТПП. Представени бяха начините за запознаване на работодателите с мерките и политиките за равнопоставеност на пазара на труда по отношение на:

  • жените
  • хората в неравностойно положение
  • маргинализираните етнокултурни общности
  • хора с различни вероизповедания и сексуална ориентация.

Участие в мероприятието взеха около 30 представители на фирми и неправителствени организации от Хасковска област. Темата предизвика интерес и се проведе дискусия.


 

Back   HOME

23 февруари 2011 г.