Новини от ТПП-Габрово

Габровската търговско- промишлена палата съвместно с представители на фирма „Енкон Сървисис” ЕООД проведе на 20 януари 2011 г. информационна среща с фирми от региона за представяне на възможностите, които дават за реализиране на проекти по енергийна ефективност кредитните линии на Европейската банка за възстановяване и развитие (ЕБВР).

Подробно бе разгледана кредитна линия за енергийна ефективност и възобновяеми енергийни източници (КЛЕЕВЕИ, или BEERECL: www.beerecl.com) и Кредитна линия за енергийна ефективност (КЛЕЕ, или EUEEFF: www.bulgaria-eueeff.com). Представени бяха възможностите за подмяна на старо енергоемко оборудване, саниране на сгради, ефективно осветление и т.н. Предоставена бе информация за структурните фондове за енергийна ефективност, които ще започнат да работят в края на тази година.

Дадени бяха примери на добри практики в разработването, финансирането и изпълнението на кредитни програми за енергийна ефективност. Присъстващите получиха и консултации по конкретни техни проектни намерения.



 

Back   HOME

26 януари 2011 г.