Заключителната международна конференция „Корпоративна социална отговорност за МСП"

В Добрич се проведе заключителната международна конференция „Корпоративна социална отговорност за МСП“, организирана в рамките на проект „Компас - Корпоративна социална отговорност“ (Boussole CSR), изпълняван от Търговско-промишлена палата - Добрич в партньорство с Камарата за търговия, индустрия, навигация и земеделие – Констанца (Румъния) и 3 консултантски фирми от Испания, Италия и Франция. Проектът е финансиран от програма „Леонардо Да Винчи – Трансфер на иновации”.

В проявата взеха участие представители на местната администрация, на неправителствени организации, малки и средни предприятия. Срещата премина при специалното участие на Маргарита Дилковска, отдел „Европейска координация”, Министерство на труда и социалната политика, която запозна участниците с националната политика за корпоративна социална отговорност.

На конференцията беше представена първата в България образователна платформа за корпоративна социална отговорност в МСП: www.boussolecsr.eu, която помага на предприемачите да се ориентират в проблематиката на отговорното предприемачество чрез представяне на добри практики и споделяне на опит от МСП, които са базирани на трите основни стълба на устойчивото развитие: икономически, социален и екологичен. Добрите практики са подбрани в четири категории, които съответстват на четирите посоки на компаса: пазари, работно място, местна общност, опазване на околната среда.

Бе споделен опит от Франция, Италия, Испания и Румъния.

Многоезична образователна платформа-компас „Корпоративна социална отговорност” на адрес: www.boussolecsr.eu дава възможност за обмен на опит и нови идеи.


 

Back   HOME

20 март 2011 г.