Проект "Компас Корпоративна социална отговорност" [Boussole CSR]

Корпоративната социална отговорност е концепция за бизнес поведение, при която компаниите доброволно проявяват своята загриженост за околната среда и допринасят за устойчивото развитие. Независимо дали става въпрос за дейности, насочени към опазване на околната среда, към оптимизиране на взаимоотношенията с работещите във фирмата и техните семейства, към подобряване на комуникацията с бизнес партньорите и потребителите, към сътрудничество с местните власти или структурите на гражданското общество, стремежът е светът около нас да става все по-добро място за живеене. И колкото повече са социално-отговорните предприемачи, толкова резултатите ще бъдат по-видими – улицата, която всеки ден пресичаме, спортната площадка, огласена от детски смях, природата, която ни дарява спокойствие с пъстротата на багрите си.

Проект „Компас Корпоративна социална отговорност” [ Boussole CSR ] е финансиран от програма „Леонардо Да Винчи – Трансфер на иновации”. Партньори по проекта са Търговско-промишлена палата – Добрич, Камарата за търговия, индустрия, навигация и земеделие – Констанца (Румъния), ANTARES ( Италия), CEEFIA ( Франция) и CRIA ( Испания). Асоциирани партньори на ТПП-Добрич са Община град Добрич, Областна администрация и РС на КНСБ-Добрич.

Разработен е основният продукт по проекта – първата в България Многоезична образователна платформа за Корпоративна социална отговорност в малките и средни предприятия, която помага на предприемачите да се ориентират в проблематиката на Отговорното предприемачество чрез представяне на добри практики и споделяне на опит, които са базирани на трите основни стълба на устойчивото развитие: икономически, социален и опазване на околната среда. При регистрация в платформата получавате достъп до групите по интереси, в които всеки може да сподели своя добър опит в желаната категория: пазари, работно място, местна общност, опазване на околната среда. Така предприемачите ще се ориентират в проблематиката на КСО и ще намерят решение на даден проблем чрез създадените неформални общности за учене.

За да научите повече, посетете: www.boussolecsr.eu



 

Back   HOME

19 март 2011 г.